Mazout bestellen? Vind een Esso mazout-verdeler

Mazout: reken op Esso kwaliteit

Mazout nodig om uw huis in alle comfort en vertrouwen te verwarmen?

Kies voor de kwaliteit van Esso Optiplus of Esso mazout zonder additief.
Beide mazoutkwaliteiten zijn uitstekend geschikt voor alle types verwarmingsketels.
Ook voor de nieuwste generatie condensatieketels.

Mazout: de voordelen

Waarom verwarmen met mazout? De vzw Informazout - een kennis- en informatiecentrum dat zich richt tot ‘de Belgische verwarmer’ - zet deze voordelen op een rijtje. 

Mazout is een veilige brandstof en is niet ontvlambaar bij een normale omgevingstemperatuur. De laagste temperatuur waarop mazout kan ontvlammen in de nabijheid van een ontstekingsbron is 55°C. Door nieuwe verbrandingstechnieken, een goede afstelling en regelmatig en correct onderhoud van de ketel, bestaat er een veel lager risico op CO-vergiftiging. Voor de veiligheid van u en uw gezin een hele geruststelling. 

Bron: informazout.be

Mazout is de enige brandstof die u veilig in grote hoeveelheden kan opslaan. Resultaat: u kan een hoop geld besparen door uw tank te laten vullen wanneer het voor u het voordeligst uitkomt. Vaak kan u in overleg met uw mazoutverdeler kiezen voor een gespreide betaling van uw factuur. 

Bron: informazout.be

De laatste decennia werden er meer en meer energiezuinige mazoutketels ontwikkeld. De belangrijkste manier om de uitstoot van broeikasgassen tijdens het verwarmen met mazout te beperken, is immers minder brandstof verbruiken. De moderne verwarmingsinstallaties op mazout kunnen bovendien gebruikt worden in combinatie met hernieuwbare energiebronnen, zoals zonne-energie. Deze multi-energiemix kan op termijn de broeikasgassen helpen terugdringen.

Sinds september 2015 is de Europese energie-efficiëntierichtlijn van kracht. Zij maakt van energiezuinige stookolieketels de norm. In de praktijk zijn dat de meest performante laagtemperatuur- en condensatietoestellen. Vandaag vindt u in de keuze aan verwarmingstoestellen met mazout een breed aanbod dat aan de nieuwe Europese energie-efficiëntierichtlijn voldoet.

Bron: informazout.be

Wist u dat …

…‘mazout’, het in België gangbare woord
voor stookolie, afgeleid is van het Russische
‘мазут’, mazoet?

Esso Optiplus

Premium mazout met een ingenieus samengesteld additief 
om slimmer en schoner te verwarmen*.

Esso mazout zonder additief

Hoogwaardige brandstof geschikt voor
alle types verwarmingsinstallaties.

*in vergelijking met mazout zonder additief