Mazout bestellen? Vind een Esso mazout-verdeler

Esso Optiplus

De premium mazout om uw huis nóg slimmer en schoner te verwarmen*

De voordelen van Esso Optiplus overtreffen de prestaties van mazout zonder additief. Wilt u uw verwarmingsinstallatie helpen beschermen en tegelijk het prestatieniveau op peil helpen houden? Dan beveelt uw Esso mazout-verdeler Esso Optiplus aan als eerste keuze.

Esso Optiplus is uitstekend geschikt voor alle types verwarmingsketels, met inbegrip van de nieuwste generatie condensatieketels.

3 hoofdredenen om Esso Optiplus te gebruiken:

1. Behoud van rendement
De nieuwste stookinstallaties hebben een rendement dat hoger kan zijn dan 95%.
Esso Optiplus kan helpen om dit rendement te behouden.


2. Bevorderen van stabiliteit bij bewaring

Huizen zijn almaar beter geïsoleerd. Dit kan het mazoutverbruik verlagen waardoor mazout soms langer bewaard wordt. Productstabiliteit is dus zeer belangrijk. En hierop heeft Esso Optiplus een positieve impact. 

3. Besparen op onderhouds- en schoonmaakkosten
Esso Optiplus kan helpen om metalen tanks tegen roest te beschermen en om afzettingen in de tank, sproeier, filter en ketel te beperken.

Uw voordelen: Minder kans op pannes, schonere verbranding, beter rendement*

 

  Wat kan Esso Optiplus doen voor uw verwarming?*Wat kan dit opleveren voor u?* 
Detergent

Helpt om afzettingen in tank, sproeier, filter en ketel te beperken.

• Het oppervlak van de verbrandingsruimte kan beter beschermd worden tegen roetvorming. Dit helpt om een goede overdracht van verbrandingswarmte te behouden. 

• Schone sproeiers helpen om de optimale verstuiving van de brandstof in de brander te behouden, en om de emissies tijdens de verbranding te verlagen.

Kan onderhouds- en schoonmaakkosten helpen besparen.


• Uw installatie moet nog steeds regelmatig onderhouden worden, maar u kan tijd en geld besparen.


• Helpt om het rendement van uw verwarmingsinstallatie te behouden, waardoor het brandstofverbruik daalt.

•Helpt om het verwarmingsvermogen van de brander te behouden. Uw ruimtes warmen sneller op.

Odorant Een ‘parfum’ helpt om de geur van de brandstof te verbeteren. Verbeterde geur tijdens levering en opslag.
Antioxidant Helpt om de stabiliteit van de brandstof tijdens opslag te bevorderen. Helpt om sediment in de tank te verminderen. U kan brandstof stockeren met minder kwaliteitsverlies, en uw filters kunnen langer schoon blijven.
Smeringsverbeteraar Zorgt voor een goede smering van de pomp. Helpt om de brandstofpomp van uw verwarmings-installatie te beschermen.
Anti-corrosiemiddel Helpt de vorming van roest in de metalen onderdelen van uw opslagtank die in aanraking kunnen komen met water, te voorkomen. Helpt om metalen opslagtanks te beschermen tegen roest.
Grondig getest Intern getest bij ExxonMobil en extern bij het gerenommeerde TüV. Tests toonden aan dat het additief in Esso Optiplus helpt om de prestaties van niet-geadditiveerde brandstoffen naar een hoger niveau te brengen.

 

Geschikt voor alle seizoenen

Indien u extra koudebescherming belangrijk vindt, raadt Esso u de variant Gasolie Diesel (10 ppm) van Esso Optiplus aan. Deze kwaliteit van Esso Optiplus heeft, indien aangekocht tijdens de winter, historisch gezien een ‘cold filter plugging point’ (CFPP)** van -23°C tot -28°C (hetgeen 8 tot 13°C beter is dan de wettelijk vereiste CFPP). Deze brandstof is dan ook ontwikkeld om een goede bescherming te bieden tegen de koude. De winterperiode loopt officieel van december tot en met februari, maar Esso mazout met winterkwaliteit is over het algemeen reeds beschikbaar vanaf begin november. Vraag uw verdeler gerust naar de CFPP-kwaliteit van het moment.

Bestellen? Vind een Esso-mazoutverdeler

Aanbevolen door kenners

Het Duitse Institut für Wärme und Oeltechnik (IWO) en producenten van verwarmingsinstallaties bevelen het gebruik van zwavelarme premium gasolie zoals Esso Optiplus aan.

Ziet u bij onderhoud het effect van Esso Optiplus?

“Vóór men hier Optiplus gebruikte, was er veel meer roetafzetting in de ketel. Nu is die afzetting quasi verwaarloosbaar. Dat verschil is opmerkelijk. Dat bespaart ons heel wat onderhoudswerk. Afzettingen in de ketel zorgen bovendien voor een isolatielaag. Daardoor heb je meer energie nodig voor dezelfde warmte. Die verspilling beperk je door voor Esso Optiplus te kiezen.”

Steven Denon, technicus, CV Devroe

Esso Agri Combi Plus

Landbouwer?
Esso biedt u een premium brandstof voor uw landbouwvoertuigen én verwarming.

 *In vergelijking met mazout zonder additief

**Het cold filter plugging point’ (CFPP) is een specificatietest in een laboratoriumomgeving die als doel heeft om de werking bij lage temperatuur in te schatten. De eigenlijke werking bij lage temperatuur kan variëren. De Belgische standaard NBN EN 590 eist een CFPP van -15°C tijdens de winter (van december tot februari) en 0°C tijdens de zomer (van maart tot november). 
Verklaringen gelden voor brandstof afkomstig van de door ExxonMobil uitgebate terminals in Antwerpen, Doornik en Sclessin.